ACTIVITATS PEL MES DE FEBRER

El mes de febrer va lligat sempre al CARNAVAL, però aquest any s’endarrereix una mica i aquesta entranyable festa es celebrarà durant la darrera setmana de febrer i la primera de març. Per tant, tindrem una mica més de temps per a ultimar detalls de la disfressa, acabar de preparar la carrossa…

calçotada 1Pel que fa a Gastronomia és el temps de les CALÇOTADES i les XATONADES.

La calçotada és una festa molt típica de la nostra zona i són molts els restaurants que ofereixen aquest àpat. Tot i que no hi ha res més bo que anar a la vinya, a l’hortet i fer els calçots amb la flama de les vergues provinents de la poda dels ceps. Tot regat amb un bon vi negre directe del porró… quin plaer.

L a Xatonada, una altra menja molt típica de la zona. El seu nom prové del xató i són moltes les poblacions que es volen atribuir el seu origen.  El Vendrell, Vilafranca, Sitges i Vilanova comparteixen aquesta capitalitat per a convertir-se any rera any com la capital del Xató.

XATÓ

Deixa un comentari

*

Tradueix »