Rebem el distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental

Hem rebut el distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental en reconeixement a la sensibilitat i a les diferents accions que es desenvolupen i promouen en el si de l’establiment. Recollida selectiva, ús de productes ecològics i que generen poc impacte a l’entorn, ús responsable de l’aigua, etc són algunes de les accions en pro del medi ambient que es desenvolupen a Ca La Florinda.

El Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental és una etiqueta ecològica que dóna el Departament de Medi Ambient i Habitatge a aquells productes i serveis que demostren tenir un menor impacte sobre l’entorn. El Distintiu proporciona, d’una banda, una informació millor i més fiable als consumidors i usuaris, i, d’altra banda, promou el disseny, la producció, la comercialització, l’ús i el consum de productes i de serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.

Aquest Distintiu va néixer com una iniciativa del Departament de Medi Ambient i Habitatge l’any 1994, i l’any 1998 va iniciar-se la adaptació del Distintiu a diverses tipologies de Serveis. Durant l’any 2001, es van publicar per primera vegada els criteris per als establiments de turisme rural (RCP), i es van renovar el juny de 2004.

Els establiments han de complir diversos criteris per aconseguir el Distintiu. Han de fer la recollida selectiva dels residus d’acord amb la gestió del municipi en què s’emplacen. Han de tenir sistemes d’estalvi d’aigua, principalment als equipaments de bany. Han de fer un ús eficient de l’energia, ja sigui amb sistemes d’il.luminació d’alta eficiència, amb sistemes d’aigua calenta sanitària d’alt rendiment o mitjançant energies renovables. També es té en compte que tinguin un sistema de compres amb criteris ambientals, com la minimització d’envasos, la compra de productes ecològics o l’elaboració de menús amb productes ecològics. També és important que promoguin la participació activa dels seus clients en la gestió ambiental.

GARANTIA DE QUALITAT

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.