LA COLLITA DE LES OLIVES

Aquesta primera setmana del mes de novembre s’inicia la collita de les olives. Segons el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya , la zona de producció d’oli d’oliva amb Denominació d’Origen Potegida (DOP) Oli de Siurana es preveu que serà bona.

La rostada popular és una festa  que consisteix en una llesca de pa torrat i mullat dins oli novell.  Mentre escric aquest post  em ve present  les rostades que feia amb el meu pare, d’això fa uns quants anys, quan després de la collita anàvem a l trull a portar les nostres olives per a fer «el nostre» peu d’oli i veiem com feien les trullades, les feines d’elaboració de l’oli verge, acabat de fer. Torràvem unes llesques de pa de pagès, les rostes, i les succaven dins la naquera del trull plena d’oli verge, acabat de fer.  Què bo que era!!!.

Avui, les rostades s’han col·lectivitzat i són els esmorzars populars que les cooperatives organitzadores de les celebracions ofereixen als visitants que venen a tastar l’oli nou. El primer cap de setmana del mes de novembre s’incia la festa de l’Oli d’Oliva a CEOLPE (Centre Oleícola del Penedès) .

Allotjant-te a CA LA FLORINDA, durant  els caps de setmana del mes de novembre pòdràs participar en una sèrie d’activitats, tant per grans com per petits,  participant en la recollida de les nostres olives, provar una rosta, veure com s’elabora l’oli…

Aquí en teniu un exemple
Preus especials per grups de 10/12 persones, obsequi una garrafa d’oli de 5 litres.

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.