Un tomb per a les vinyes

Donar un tomb per a les vinyes és agradable a qualsevol època de l’any, però  el mes de juliol/agost té un al·licient especial, la proximitat de la verema i veure com anirà la collita. Aquest any la collita no es presenta tan quantiosa com l’any passat, però esperem que plogui algun dia del mes d’agost per ajudar a que el raïm maduri.

La vinya  ROCALLISA, la més a prop de Bellvei, fa un goig que enamora. Aquest any, encara no collirem perquè  s’ha plantat fa poc i el cep va agafant força i vitalitat.

Hi ha plantats uns 8000 ceps, amb 3,5 Ha. de Xarel·lo. Aquesta varietat de cep blanca té el raïm menut i compacte, de gra esfèric i molt dolç. És una varietat tradicional i molt significativa el Penedès perquè juntament amb el Macabeu i la Parellada serviran per a fer el cupatge del cava.

Per aquest motiu, l’habitació  1 té el nom d’aquesta varietat i ocupa dins de la casa un dels espais amb més rellevància, amb sortida al solàrium.

[nggallery id=62]

L’altra vinya que tenim és El SORRENC que es troba en el terme municipal de Banyeres del Penedès. Es diu així pel tipus de terra que hi trobem, sorra i argila  que reté l’aigua i fa que la terra sigui molt bona pel conreu de la vinya.

Té aproximadament 3,2 Ha., hi ha plantats uns 7000 ceps de la varietat Moscatell d’Alexandria. Tal i com diu el nom ve d’Alexandria i és una varietat molt antiga. El vi elaborat amb aquesta varietat tendeix a ser dolç amb un sabor terrós.

L’habitació 5 té el nom de Moscatell, per la seva situació, és molt solejada i té una terrassa que la fa ser més especial i íntima.

[nggallery id=63]

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.