Una nova experiència entre garrofers

Històries d’abans i d’ara…

L’avi de Ca La Florinda, l’avi Josep, de més de 83 anys, la setmana passada va plantar garrofers en un tros de terra anomenat Camp d’en Coll, on ja n’hi ha molts, i de centenaris.

 

 

 

 

 

 

 

Al costat d’aquests garrofers hi trobem una vinya molt vella que, segons ell, li queda pocs anys de vida. Els quaranta-sis joves garrofers  els va plantar entre els ceps, pensant que quan s’arranqui la vinya vella, els garrofers estaran arrelats i ben pujats.  Aquest sí que és un pensament futurista i productiu.

Curiositats…

El garrofer s’ha de plantar de cara el mar i que si el pot veure millor que millor. I així és, aquests garrofers estan plantats veient el mar, rodejats de marges centenaris de pedra. Alguns d’aquests marges  van fer de refugi durant la guerra civil .  I no hi pot faltar la barraca de pedra.

El garrofer és l’únic arbre que quan es recull el fruit, la garrofa, ja brota la flor del nou fruit.

Usos…

La garrofa serveix com a menja per al bestiar, bé directament de terra (el ramat d’ovelles) o separada del pinyol que es com se la mengen els cavalls.

A la guerra civil espanyola i a la postguerra se’n feia un succedani de la xocolata de baixa qualitat. També s’utilitzava per a fer galetes, les típiques galetes Maria.

En les botigues de dietètica  venen farina de garrofa i preparats alimentaris a base de garrofa  bàsics en qualsevol dieta per ser baixos en greixos i calories. També es fa servir en la fabricació de la coberta digestible de les càpsules de medicaments.

Actualment, és molt popular al Baix Penedès el pastís de garrofa, fet de farina de garrofa.

Us recomanem l’Obrador de El Vendrell, especialistes ex xocolata, tenen un pastís de garrofa… boníssim!!!

Recomanacions i ofertes…

Ca La Florinda ofereix a totes les famílies i amics que s’allotgin a Ca La Florinda durant els mesos d’abril, maig i juny una activitat relacionada amb la garrofa i els garrofers que consisteix en  un recorregut per la nostra finca de Camp d’en Coll , veure els garrofers centenaris, els marges  on hi ha els refugis de guerra i  la barraca de pedra seca. Degustació del pastís de garrofa de l’Obrador de el Vendrell acompanyat d’una copa de cava.

Per a consultar disponibilitat i preus:

[email protected]

tefs: 630215453 – 977168229

Què us sembla? Us animeu.

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.