Donem la benvinguda a la primavera

Bon temps, ganes de caminar, fer un recorregut per les vinyes i veure si trobem algun espàrrec… és una bona manera de donar la benvinguda a la primavera

Totes les estacions són bones per a passejar entre les vinyes, però la primavera té un encant especial per a la brotació. El moment en que al mobilitzar-se la saba del cep s’observa com de les puntes tallades surt aquest líquid transparent que dóna la sensació que el cep plori, d’aquí ve «el plor del cep». és un fet molt curiós, ple de màgia que ens anuncia que el cicle torna a començar.

Hem pogut observar com algunes varietats ja treuen les primeres fulles, d’altres només s’insinua un brot tendre, tot a punt perquè les vinyes es tenyeixin de verd.

Aprofitant el passeig  hem anat a la recol·lecta dels espàrrecs, aquests brots tendres i verds que surten de manera espontània entre els marges, les voreres dels camins i els boscos secs i que es cullen abans que es tornin llenyosos.

Qui no ha menjat una truita d’espàrrecs tendres!!!

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.