Natura, a l’estiu: experimentar, descobrir, contemplar, escoltar, collir…

En família, amb amics, en parella… sempre està bé donar un tomb per les vinyes, pel bosc i parar-te una estona i escoltar  el brunzit de les fulles, el cruixit de les branques seques, la xerinola dels nens, contemplar les treballadores formigues que no es cansen mai, descobrir el cau d’un conill, observar les arenyes de la cova… quantes vivències ens dóna la natura. Aquesta seria una de les moltes activitats que podrieu fer estan allotjats a la nostra casa.

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

I com deien els avis, pels voltants de Sant Joan i durant la lluna plena del mes de juny, és l’època de l’any més apropiada per a collir plantes aromàtiques perquè la saba està amb el seu punt més efervescent i ideal per a fer ratafia.  Qualsevol planta que coneguem ens a serveix : farigola, romaní, sàlvia, fonoll, té de roca, ruda, l’arboç, maria lluïsa, flor de Sant Joan, fulles d’olivera, pètals de rosa, pell de llimona, flor de magrana, etzabara, esparraguera, llaurer, poliol…  Amb totes aquestes plantes i les nous verdes, sobretot i les diferents espècies com: els claus d’olor, la nou moscada, el cardemom, la regalessia seca, l’anís estrellat, les baies de ginebró… i els diferents secrets que ens van ensenyar en el taller de ratafia.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.